Sista förbundsstyrelsemötet, första mötet med Jämlikhetskommittén och Kulturnämnden

Ja det har hunnit gå ett tag sen jag bloggade sist. Entusiasmen kommer och går och likt allt annat man företar sig så vill åtminstone jag känna energi inför att en uppgift, även bloggeriet.

Lite update:

Jag var med om mitt sista förbundsstyrelsemöte med DIK som studenternas representant, min förhoppning är att få chans att delta från kongressen 2012 som yrkesverksam ledamot. Min tid inom DIK har varit helt perfekt, det har gett mig personligen en mängd kunskaper om arbetsmarknaden, samhällspolitik, kunskap om DIK:s mångahanda professioner. Jag känner också att jag bidragit till att förbättra våra medlemmars situation genom det strategiska arbete som styrelsen har i uppgift att tänka på och formulera. Det har varit en rolig period och de engagerade människor som utgör DIK:s styrelse tackar jag allra varmast och jag hoppas att deras arbete når alla er medlemmar och LFF:are för det uträttar stordåd.

Jag blev, som jag tidigare nämnt, invald i kulturnämnden i Luleå kommun på eget önskemål för socialdemokraterna efter valet. Sedan blev jag placerad i Jämställdhetskommittén för att jag anmält allmänt intresse för politiskt arbete. Lite paff blev jag eftersom jag inte har någon som helst erfarenhet av jämställdhetsfrågor men jag tänker kasta mig in nu och lära mig så mkt som möjligt! Kulturnämnden känns däremot lite mer ”hemma” då de kulturpolitiska frågorna i många fall behandlas även inom DIK, dock så representerar nämnden arbetsgivarsidan så det blir en intressant upplevelse att stå på ”andra sidan” så att säga. Socialdemokraterna har ensam majoritet i kommunen så det ska verkligen bli stimulerande att arbeta med den nya koffertmodellen och faktiskt kunna genomdriva de beslut och initiativ som vi tar utan att någon kan sätta käpparna i hjulen!

Jag försöker nu fila på ett kursinnehåll för internkurser för landstingsanställda inom Norrbotten. Kursen som jag vill hålla ska vidareutbilda och vidga vyerna för museets verksamhet inom organisationen men också på det stora hela måla bilden av Norrbottens förhistoria och historia. Mycket av det vi ser i dagens Norrbotten går att relatera till vår historia men hur många vet om det? Min egen erfarenhet är att det finns en stor historielöshet bland gemene man i Norrbotten och därför vill jag också sträva efter att hålla föredrag för den intresserade allmänheten men också anordna en kurs inom det ordinarie kursutbudet på LTU i Luleå.

Jag har för övrigt blivit hyfsad på att åka utför nu. På söndag ska jag och syrran åka för första gången! =)

En tanke på “Sista förbundsstyrelsemötet, första mötet med Jämlikhetskommittén och Kulturnämnden

 1. Hej!

  Jag vill tipsa dig om att vi har startat en portal över bloggar i Norrbotten på Facebook.com. Sidan heter Blogg i Norr och är till för alla som gillar bloggar från Norrbotten. Där kan du som bloggar bli upptäckt av nya läsare eller du som läser bloggar, hitta en ny favorit runt om i Norrbotten.

  Så Gilla sidan, registrera din blogg och tipsa dina läsare och vänner.

  Välkommen till Blogg i Norr: http://www.facebook.com/blogginorr

  Med vänlig hälsning
  Sara Stenberg
  Blogg i Norr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s