Förmedling = inspiration

Höll ett föredrag ikväll som en del i auktoriseringen för guiderna i Världsarvet Gammelstad. Personal från Världsarvskontoret var där och representanter från församlingen. Jag hade klockat mitt föredrag till 40 minuter och sparat tid för frågor innan men jag fick fortsätta i nästan 1 timme pga. av alla intressanta frågor under föredraget och sedan ytterligare 10-15 minuter efteråt för att besvara frågor….och det var helt underbart!

Jag har mer och mer insett att det inte finns nästan något som är lika inspirerande för en själv och för mottagaren som att hålla ett bra föredrag. Känslan av att nå fram är omedelbar, feedbacken får du med en gång om du gör något bra eller dåligt, om publiken förstår eller inte förstår…interaktionen som du har med åhörarna vid ett föredrag är på många sätt det ultimata förmedlingsinstrumentet. Visst, det är kul att skriva artiklar och ja det är kul att göra utställningar men känslan av att ha fångat en grupp människors intresse, att de i sin tur blir inspirerade att söka mer kunskap, att i sin tur förmedla sitt intresse till andra som jag varit med och väckt där från första början…den känslan är svårslagen och det ger mig som föreläsare så oerhört mycket energi tillbaka.

Samarbetet med Världsarvskontoret kring Gammelstad fortsätter, idén om att göra en utställning om Gammelstads förhistoria och historia fortsätter att arbetas kring, jag ska utbilda Friluftsmuseet Hägnans guider nu med, jag har blivit inbjuden att föredra på Persmäss och vi för nu en också en diskussion om att samla de boende och kyrkstugeägarna i Gammelstad för att jag ska föredra om platsens historia även för dem…. Det är dags att även ge tillbaka lite av den kunskap vi har fått fram om Gammelstad genom alla års utgrävningar! Snart ska vi även sjösätta ett fadderprojekt för fornlämningen Gammelstad i samarbete med Kyrkbyskolan!

Det är mycket nu, men fan så givande…. Det känns skönt att museet bakom sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s