Shortlisted

Men nära skjuter ingen hare! Sökte den doktorandtjänst som utlystes vid Uppsala Universitet nu i vår och fick in en bra avhandlingsplan som tyvärr inte räckte ända fram.

Mitt forskningsprojekt är det som gradvis vuxit fram från mina första studier av stockbåtsfyndet i Skatamark. Fokus ligger på att studera kommunikationsvägarna i Norrbotten under perioden 800-1400 och utifrån dessa bl.a. diskutera organisationen kring och av kommunikationsvägarna, kommunikationsmedel, vilken betydelse de geografiska förutsättningarna haft för de långväga kontakterna och om transportmodeller och studiet av portages kan användas för att lokalisera bosättning.

Jag fick feedback om att man tyckte att min ansökan var originell och intressant men att det inte räckte ända fram till att bli kallad till intervju. Inalles var det 32 sökanden till den ”vanliga” doktorandtjänsten så jag får väl vara nöjd att ha kommit till shortlisten och sista sållningen.

Nu är det bara att fila vidare på avhandlingsplanen, i synnerhet teoridelen. Projektet har fortfarande finansiering så bara att arbeta på med fältarbete och artikelskrivande! Nu har jag ju visat framfötterna så nästa gång kanske jag når ända fram…

Jag får tacka alla som ställde upp som referenser och rekommenderade mig samt Norrbottens museum som backade upp min ansökan.

En tanke på “Shortlisted

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s