Struts eller medveten medborgare?

Jag har flera gånger fått gliringar både via bekanta på Facebook såväl som via vänner och bekanta i verkliga livet om att jag bara skriver om politik på bloggen och Facebook… En del har uttryckt sig i stil med att ”jag valt att ta bort dig vissa gånger ur mitt facebookflöde för att jag inte orkar läsa alla statusuppdateringar” eller ”du kanske borde bli politiker istället för arkeolog”. Visst är det med glimten i ögat men allvaret finns där.

Mitt svar tillbaka till alla de som då uppfattar det som jobbigt är ju då att jag finner era statusuppdateringar om när ni förskönar era vardagar med att lägga till ”bästa” och ”bästaste” framför allt ni skriver, nöter på uttrycket ”Carpe diem” eller pepprar inläggen med ♥ eller skriver om när ni diskar, tvättar eller mellan vilka tider ni jobbar är precis lika ointressant och plågsamt för min del att läsa…och alla jäkla hund/katt-bilder som går viral eller för den delen spelinbjudningar.

Se det som en ironisering med spets men jag är verkligen inte intresserad av detta medan det finns människor som står utanför samhällets trygghetssystem, medan våra äldre vanvårdas på grund av att riskkapitalister och andra företagare försöker mjölka ur så mycket skattemedel som möjligt ur verksamheten ned i egna fickor, medan kunskapsnivåerna i grundskolan sjunker och 14 000 elever går ut utan att ha gymnasiebehörighet varje år och skolan har gjorts till en sedelpress för företagare, medan 25% av Sveriges ungdomar går arbetslösa, medan arbetslösheten fortsätter att öka till nya rekordnivåer utan åtgärder, medan samhällsklyftorna ökar och de som har minst får mindre och de som har mest får mer…

Ni får ursäkta men jag tänker fortsätta blogga mycket om politik, jag tänker fortsätta skriva mycket om det på facebook och jag kommer att fortsätta diskutera det på jobbet, vid fikaraster, vid luncher, jag kommer att fortsätta engagera mig för det är det minsta jag och alla andra svenskar kan och bör göra.

Jag är hellre en medveten medborgare som kämpar för att åtminstone på något sätt bidra till ett bättre samhälle än någon som sticker huvudet i sanden och blundar för det som just nu håller på att ske… Jag kan åtminstone säga att jag gjorde något och att jag såg det komma, ni andra, vad ska ni säga?

Utan en politisk medvetenhet och ett politiskt samtal finns det ingen demokrati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s