”Utbildning” är socialdemokraternas ”Entreprenörskap”

Mycket läsvärt inlägg, utbildning får inte bara bli ytterligare ett begrepp som urvattnas på all betydelse och sedan dumpas på retorikens soptipp. För min egen del, precis som skribenten, så förstår jag värdet av utbildning eftersom jag själv har lagt ned fyra år av mitt liv på studier på universitet. Jag vet värdet och mervärdet av högre utbildning; men jag vet också att en akademisk examen inte är lika med en gräddfil ut i arbetslivet. Det är en tuff arbetsmarknad även för akademiker.

Jag undrar varifrån det här grunda synsättet på utbildning kommer ifrån? Är det att man inom partitoppen i stor utsträckning saknar erfarenhet av höge utbildning? Att man i väldigt lång utsträckning bara har en idealiserad och distanserad bild av utbildning som gör att man kan lyfta den till skyarna som räddningen för samhället? Eller är det som skribenten av inlägget skriver ett ”buzzword”, ett värdeord som är positivt laddat som man inte vill definiera allt för snävt för att så många väljare som möjligt ska kunna attraheras?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s