Åkessons anhang hatar Sverige

Det svenska folket går till val den 9:e september. Trots att svensk ekonomi går på högvarv, arbetslösheten sjunker, resurserna till välfärden ökar, statliga investeringar och jobb sprids till hela landet så finns det människor som på allvar tror att vårt land är nära kollaps. Det är Sverigedemokraternas fel. De har hatat Sverige sen partiet grundades 1988.

Idag talar sig Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna varma om hur bra vårt land var för bara några decennier sedan. Men det har de aldrig tyckt. I 30 år har de i sin propaganda svartmålat landet, att Sverige befinner sig på gränsen till inbördeskrig och att välfärdens kollaps är nära på grund av massinvandringen.

Faktiskt avskyr ”Sverigevännen” Jimmie Åkesson vårt land så mycket att när han deltog i SR:s intervjuserie Mitt Sverige så hittade han inte en enda plats inom vårt lands gränser som han vill kalla för sitt Sverige. Han åkte till Danmark istället.

Andra ledande Sverigedemokrater som Richard Jomshof och Kenth Ekeroth har också tydligt visat sin avsky för fosterlandet, deras Sverige finns i Ungern. Ett land som under Viktor Orbáns och nationalistpartiet Fidesz styre i praktiken blivit en diktatur. Det är alltså Sverigedemokraternas förebild, det är så de vill omstöpa vårt land och samhälle.

Och tro inte att du går säker bara för att du råkar vara född i Sverige. Det är inte bara invandrarna som är deras måltavla. I Sverigedemokraternas principprogram kan man läsa detta:

“…menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur.”

Med Sverigedemokraterna vid makten skulle det ligga i deras händer om du fick fortsätta vara svensk eller inte. Vad skulle det innebära för den som blir utesluten ur Sverigedemokraternas svenskhet? Enligt dem handlar det bl.a. om att bli avstängd från den allmänna välfärden.  Du skulle alltså få betala sjukvård, skola och omsorg ur egen ficka.

I praktiken skulle det som beskrivs i deras principprogram innebära en gradering av medborgarskapet och tillgången till de fri- och rättigheter vi idag tar för givna, en uppdelning av folket utifrån etnicitet, politiska åsikter, sexuell läggning, religion… Allt som avviker från den lojalitet som Sverigedemokraternas ledning kräver straffas med en isolering från samhället med tragiska konsekvenser för den enskilde. Steget till att börja sätta märken på människor kläder är inte långt…

Partiets gräsrötter uttrycker det lite tydligare, får de makten så ska landsförrädare sättas i arbetsläger. Det fick en medarbetare från ABF höra av en SD-anhängare under årets Noliamässa i Piteå. Jag tror att vi är många som skulle klassas som landsförrädare av Sverigedemokraterna om de kom till makten.

I år det 100 år sedan allmän och lika rösträtt för män och kvinnor beslutades av Sveriges riksdag. Aldrig nånsin har vår demokrati utmanats lika aggressivt som idag. Sverigedemokraterna är en av angriparna. Vi som kallar oss för demokrater, vi som erkänner demokratin som någonting som står över ideologiska skiljelinjer, måste nu föra en gemensam kamp till försvar för folkstyret i Sverige.

Detta blir särskilt viktigt nu när Moderaterna vill regera med stöd av Sverigedemokraterna. Nu är det upp till bevis för Centerpartiets Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund. Kommer ni att stå fast vid ert ord att aldrig medverka i en regering som styr med stöd av SD?

Glöm aldrig att Jimmie Åkesson gick med i ett nazistiskt parti. När han blev medlem förknippades partiet fortfarande med antisemitiska konspirationsteorier, skinnskallar, kravaller och handgranater. När han blev medlem var det fortfarande vanligt med Hitlerhälsningar och uniformer vid manifestationer och medlemsmöten.

NMR_Skärmdump_Nordfront

Skärmklipp från nazistiska sajten Nordfront från en intervju med Bo Nilsson som idag kandiderar till fullmäktige för ett nazistiskt parti. Nilsson har behållit uniformen, Åkesson har tagit på sig kostym.

En nazist i kostym är fortfarande en nazist. Glöm inte det när du går till valurnorna i september. Ingen som är beredd att lägga sin röst på Sverigedemokraterna ska kunna påstå att de inte visste.

Nils Harnesk, (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s