Kort om mig

Jag heter Nils Harnesk och bor sedan 2010 återigen i min hemstad Luleå. Jag har ynnesten att få arbeta vid Norrbottens museum som arkeolog och verksamhetsutvecklare, jag har tidigare arbetat åt UV Mitt och Gotlands museum. Min master i arkeologi erhöll efter studier vid på Högskolan på Gotland och vid Uppsala Universitet.

Jag har ett digert engagemang av ideellt arbete, framför allt påverkansarbete i olika former såväl studentpolitiskt, fackligt som partipolitiskt.Jag är ordförande i vår lokala fackklubb och numera även nyvald ledamot i fackförbundet DIK:s förbundsstyrelse. Jag är partipolitiskt aktiv för socialdemokraterna och sitter i kommunfullmäktige i Luleå kommun, är ledamot i kulturnämnden och ersättare i kommunstyrelsen. Jag är en aktiv debattör inom framför allt regional- och kulturpolitik.

Min egen forskning berör kommunikation och kontaktmönster under yngre järnålder, övergången till tidig medeltid samt medeltid. Forskningen finansieras av bl.a. Norrbottens museum, Norrbottens läns landsting, Berit Wallenbergs stiftelse samt Vitterhetsakademien. Jag lägger även stor vikt vid förmedling vilket är bland de viktigaste om inte det viktigaste för arkeologin i dagens samhälle.

Mvh Nils

2 tankar om “Kort om mig

  1. Hej Nils, jag läste ditt inlägg om förmedling och undrar om vi skulle kunna ha lite kontakt? Pysslar med min master i arkeologi vid Göteborgs Universitet och ska skriva om hur utnämningen av världsarv ändrar status på arkeologiska platser och tror vi skulle kunna föra fruktsamma diskussioner.

    • Hej hej, ja men självklart ställer jag upp på det! Jätteroligt dels att du fångade upp bloggen och sen att det leder till feedback och utbyte!

      Jag ska skicka ett mail med kontaktuppgifter till dig, annars kan du maila mig på nils.harnesk@nll.se också (min jobbmail).

      Som sagt, riktigt kul att du hörde av dig! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s